PAINTBALL Kuglice

Paintball kuglice su nerazdvojni deo PAINTBALLa. To su kuglice koje markeri (paintball puške) izbacuju pod dejstvom sile koju prave kopresovani vazduh ili CO2 ili neka opruga. Paintball kuglica se sastoji od svoje opne i unutrašnjeg fila. I opna i fil (sadržaj) su neškodljivi po čoveka jer se sastoje uglavnom od celuloze. Opna je mahom u jednoj ili 2 boje a takmičarske mogu biti i šarene.

paintball kuglice

Paintball kuglice se dele po više osnova:

1. po kalibru (veličini) .68″ su prvobitne veličine kuglice koje se i dalje mahom koriste, .50″ su novijeg datuma jer su gabaritno manje sa sličnim efektom a ekonomičnije po količini upotrebljenog materijala i skladišnog prostora

2. po tvrdoći za različita godišnja doba – različite temperature, tako da imamo tvrđe – zimske i mekše – letnje

3. po kvalitetu imamo rental kuglice

U našem paintball klubu koristimo kuglice isključivo pravljene u evropi i za evropsko tržište. Kuglice su odličnog kvaliteta i namenjene su baš za rentu. To su kuglice koje ne pucaju u cevi, vrlo su precizne i u većini slučajeva puknu kad pogode igrača.

Da objasnimo odmah i kakve su takmičarske kuglice koje su kvalitetnije od rental kuglica ali nisu namenjene za korišćenje sa rental puškama jer vrlo, vrlo često pucaju u magacinu i/ili cevi što izuzetno kvari igru, jer igrači kad se to desi ne mogu da nastave regularno igru. 

paintball kuglica
Call Now Button