Zašto je paintball idealan kao team building u Beogradu?

Pitajte bilo koga na ulici da vam opiše paintball i postoje dve reakcije koje ćete dobiti. Ili ćete dobiti veliki osmeh i pričaće vam koliko je to zabavno adrenalinsko iskustvo ili će vam reći da je to aktivnost za vojnike i one koji vole oružje. Zapravo, ovaj sport je mnogo više od svega toga.

Paintball je nastao pre više od 30 godina i od tada pruža zabavu milionima ljudi širom sveta, ali ujedno to je jedna od najefektnijih korporativnih team building aktivnosti.

Zašto?

Zato što toliko zavisi od timskog rada da grupa može samo da izvuče benefite iz ove igre.

Paintball Arena No1 organizuje paintball team building u Beogradu, ali i van Beograda, već godinama unazad. Viđali smo najpovučenije timske igrače kako dobiju samopouzdanje, skrivene lidere kako izbijaju na površinu, i svi odlaze nasmejani i puni energije.

Ali koji su to ključni aspekti paintball-a koji ga čine pogodnim kao team building aktivnost?

 • Zbližava ljude

Ono najvrednije što jedna kompanija ima jesu njeni zaposleni. Problem je u tome što su zaposleni različitih godina, potiču iz različitih mesta i imaju različita interesovanja, zbog čega grupa ne može da postigne svoj najveći potencijal. Dovodeći ih zajedno na paintball team building omogućavate da se sruše sve barijere koje postoje među njima.

Poslednjih godina, ova činjenica je entuzijastično prihvaćena od kompanija svih veličina, što potvrđuje porast paintball team building-a u Beogradu.

Ono što čini paintball drugačijim je takmičarska priroda ovog sporta koja omogućava da se stvori snažan osećaj drugarstva tako da se zaposleni vraćaju na posao osveženi i napunjeni energijom, sa novim entuzijazmom, pa samim tim i radno okruženje postaje jače nego ikada.

Paintball team building Arena No1
Paintball teren Autokomanda Arena No1 - paintball team building
 • Liderstvo i komunikacija

Ovaj sport ima tendenciju da pronađe lidere u grupi. Da bi bili uspešni, vođa paintball tima mora da organizuje i motiviše ostale članove tima. Kada planira strategiju, lider mora da uključi ostale saborce, ali na kraju mora da donosi odluke, da delegira određene uloge i da jasno svima predstavi plan.

Najveća prednost kada je paintball team building u Beogradu u pitanju jeste da napravljena greška ne košta ništa, ali iskustvo koje steknu je neprocenjivo. Zapravo, jedna od najvrednijih osobina u liderstvu je da se ne plašite da izgubite.

 • Rešavanje problema

Paintball uključuje osmišljavanje ozbiljne strategije. Timu se daje cilj, koji da bi ostvarili moraju pažljivo da osmisle plan.

Kada kompanija pošalje grupu zaposlenih na paintball team building u Beogradu ili van grada, to nije samo da bi im obezbedila zabavan dan i novo iskustvo. To je samo po sebi strategija koja treba da donese kompaniji dugoročne benefite.

Paintball Arena No1 organizuje team building u Beogradu na četiri lokacije:

Paitball team building na Adi je idealan izbor kada je lepo vreme, jer je reč o najvećem šumskom terenu u Srbiji.

Za više informacija o terenu kliknite na rečenicu.

Otvoreni paintball teren (mapa):

Ada Ciganlija

Paitball Kluz je novi teren i predstavlja nauzbudljiviji paintball teren za igru jer je urađen tematski tako da imate osećaj kao da se nalazite u ruševinama nuklearne elektrane koja je doživela nuklearnu katastrofu. Na ovoj lokaciji se održava i Laser Tag.

Za više informacija o terenu kliknite na rečenicu.

Zatvoreni teren: Franje Kluza 2, Zvezdara

Paitball Autokomanda je najbolje ocenjen teren u Srbiji. Na ovom terenu se održava i Airsoft.

Za više informacija o terenu kliknite na rečenicu.

Zatvoreni teren (mapa):

Autokomanda, Bulevar Oslobođenja 71a   

Paitball Novi Beograd je teren od 1000m2, čije prepreke su isključivo drvene uz dva vozila.

Za više informacija o terenu kliknite na rečenicu.

Zatvoreni teren (mapa):

Nehruova 51b, blok 44

Lokacije u Srbiji mogu biti po izboru Vaše kompanije ili na primer:

 • Vršac;
 • Palić;
 • Novi Sad;
 • Avala;
 • Fruška gora;
 • Srebrno jezero;
 • Vrnjačka banja;
 • Zlatibor;
 • Kopaonik i tako dalje…
Call Now Button