Paintball za decu - jt splatmaster

Paintball za decu (JT Splatmaster) je blaža varijanta paintball-a, namenjena deci od 8 do 12 godina.

Najbitnija razlika u odnosu na regularni paintball je kinetička energija ispaljene kuglice. Regularna paintball puška ispaljuje kuglicu energijom od 5J dok je Splatmaster ispaljuje energijom od 1J. U praksi to znači da čak ni “neprijatni” pogoci neće biti neprijatni, jer je udarac slab.

Koliko je “snažan” udarac paintball kuglice ispaljene iz Splatmaster puške pokazuje demonstracija pucanjem u šaku sa razdaljine od 10cm koju skoro uvek izvodimo pred onima koje ne veruju da je ovaj tip zabave namenjen deci uzrasta od 8 do 12 godina.

Još jedna presudna razlika jeste masa same puške. Poredeći sa regularnom paintball puškom koja kompletirana ima masu od nekih 3,5kg, Splatmaster puška je sedam puta lakša.

Praksa je još jednom utvrdila da deca mlađa od 12 godina, nisu svesna kolikim intenzitetom pucaju, tako da za taj uzrast polu-automatski režim paljbe nije preporučljiv. Splatmaster je i taj problem rešio. Pre svakog pucanja, Splatmaster pušku je neophodno repetirati. Ovakav sistem pucanja znatno usporava intenzitet pucanja, te igru drži u granicama razumnog trošenja kuglica.

paintball za decu u paintball klubu Arena No 1
paintball za decu - paintball oprema beograd

JP Splatmaster z200

JT Splatmaster Z200 – najpopularniji lični i rental paintball marker namenjen deci. 

Svoju popularnost JT Splatmaster Z200 stekao je svojim robusnim izgledom, kvalitetnim delovima i lakim korišćenjem. Međutim, ono što ga takođe izdvaja od ostalih modela jeste brzina pucanja, kao i mogućnost montiranja magacina.

U praksi se pokazalo da JT Splatmaster Z200 mogu koristiti i deca od 8 godina. Jedini parametar, ako želite da procenite da li neko dete može igrati splatmaster, jeste da li može nesmetano repetirati marker.

Bitna stvar kod JT Splatmaster Z200 je da se jednom repetirana puška ne može ponovo repetirati dok se ne ispali kuglica. Takođe, ako se poluga za repetiranje ne vrati u prednji, početni položaj, ne može se izvršiti okidanje.

Ovaj tip markera koristi kuglicu kalibra 0.50, i maksimalna brzina kuglice je 140FPS(oko 42m/s).

Sve u svemu, JT Splatmaster Z200 je najbolji model u svojoj seriji i preporučuje se igračima od 6 do 12 godina, kao i devojkama i igračima čija je niska tolerancija bola.