PAINTBALL OPREMA

Paintball oprema podrazumeva svu zaštititnu opremu koja se koristi za vreme partije paintball-a. Glavna uloga dodatne opreme je da spreči nepoželjne povrede i, takođe, da se osigura bezbednost učesnika. Tokom partije strogo je zabranjeno skidanje maske i ostale zaštitne opreme i kažnjava se diskvalifikacijom i prekidanjem partije. Paintball oprema se pored paintball puške sastoji od zaštitne maske, kombinezona i pancira.

Paintball Markeri (puške)

Paintball markeri koje koristimo na našim paintball terenima koriste manji kalibar kuglica.

Osnovne prednosti manjeg kalibra kuglica su veća preciznost i manja veličina masnice koja nastaje pri nezgodnim pogocima (iz blizine – point blank).

Testiranjem ovog kalibra (0,50) došli smo do rezultata da pogodak iz blizine (manje od 3m) u butinu ostavlja masnicu prečnika 2-4cm koja nestaje u roku od 5 dana. Dok kod klasičnog kalibra (0,68) prečnik masnice iznosi 12cm i nestaje u potpunosti tek nakon 2 meseca.

Kalibar: 0,50

Masa: 1,45 kg

Tip paljbe: polu-automatski

Max. kapacitet kuglica: 300 kuglica

Brzina kuglice: 280 fps (93m/s)

Energija udarca kuglice: 4.45 J

Domet kuglice: 40m

paintball oprema - paintball puska 1

paintball maske

paintball oprema - paintball maske

Nekvalitetna paintball oprema predstavlja najveći problem pri igranju, pogotovo lošije maske.

Neudobne maske koje magle na svakih 5 minuta, mogu kompletno pokvariti vrhunsku zabavu koju pruža igranje paintball-a.

Empire Helix paintball maske koje koristimo vrhunskog su kvaliteta. Debeli sunđeri pružaju maksimalnu udobnost dok široki termalni vizir (vizir koji ne magli) obezbeđuje maksimalnu preglednost.

Maske su univerzalne veličine.

Vizir čini polikarbonatna plastika debljine 2mm. Glavna odlika polikarbonatne plastike koja se koristi u paintball industriji je visoka otpornost na grebanje i elastičnost. Vizir kod paintball maski tipa Empire Helix nije moguće polomiti savijanjem niti probijanjem.

Maksimalna kinetička energija udarca u vizir maske, koju je pripisao proizvođač je 16.72 J , dok je kinetička energija kuglice koju ispaljuju naši paintball markeri (puške) je 4.45 J.

Call Now Button