Splatmaster je idealna verzija paintball-a za decu. Paintball za decu (JT Splatmaster) je blaža varijanta paintball-a, namenjena deci od 8 do 12 godina.

 

Slabi pogoci

Blaža varijanta podrazumeva da je jačina udarca pogotka znatno slabija. Zapravo 5 x slabija. Želatinska školjka municije splatmastera ima mali udarni pritisak i nije bolna pri kontaktu. U praksi to znači da čak ni “neprijatni” pogoci neće biti neprijatni, jer je udarac slab. Splatmaster puške su opterećene oprugom i pucaju brzinom od 110-140 stopa u sekundi. Ovom brzinom možete čak i videti municiju u vazduhu.

 

Laka puška

Važna činjenica zašto je splatmaster idealan za decu leži i u masi same puške. Poredeći sa regularnom paintball puškom koja kompletirana ima masu od nekih 3,5kg, splatmaster puška je sedam puta lakša.

 

Polu-automatski režim paljbe

Praksa je još jednom utvrdila da deca mlađa od 12 godina, nisu svesna kolikim intenzitetom pucaju, tako da za taj uzrast polu-automatski režim paljbe nije preporučljiv. Splatmaster je i taj problem rešio. Pre svakog pucanja, splatmaster pušku je neophodno repetirati. Ovakav sistem pucanja znatno usporava intenzitet pucanja, te igru drži u granicama razumnog trošenja kuglica.

 

Zaštitina oprema

Iako je splatmaster znatno bezbolnija i bezbednija verzija paintball-a, nošenje potpune zaštitne opreme je obavezno, i na tome se striktno insistira. Takođe, svaku grupu dece/igrača pratiće koordinator za bezbednost kako bi se obezbedio adekvatan nadzor i sigurnost.

 

Demonstracija

U paintbll klubu Arena No1 pre svake splatmaster avanture izvodimo jednu demonstraciju. Koliko je “snažan” udarac paintball kuglice ispaljene iz splatmaster puške pokazujemo pucanjem u šaku sa razdaljine od 10cm.

 

Detaljnije o splatmaster-u možete pročitati ovde:

https://paintballbeograd.com/paintball-za-decu/

 

A kako izgleda uživo jedna splatmaster avantura na otvorenom možete videti na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=QpblIPxeSUQ&t=33s

 

 

Call Now Button